Basisschool project: toeten & blazen!

Muziek is een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Kinderen in aanraking brengen met muziek is daarom erg waardevol! Om kinderen deze kans te bieden zijn we in 2014. van start gegaan met het 'toeten & blazen' project! 'Toeten & blazen' is het gezamenlijke muziekproject tussen Showband Marum en 'Harmonie' Marum en wordt uitgevoerd op de twee basisscholen in Marum: De Bron en De Springplank.

Iedere week krijgen de kinderen van groep 5 muziekles van Trienke Gietema - de Vries. Op deze manier krijgen kinderen de kans om  zowel op muzikaal als op persoonlijk gebied zich te ontwikkelen. Na acht weken "verplichte" muziekles kunnen de kinderen die het leuk vinden nog eens acht weken mee doen aan het project. Na deze periode van twee keer acht weken verhuist het project naar de andere basisschool in Marum.

Lid worden of meer informatie?

Heeft uw zoon of dochter meegedaan aan Toeten & Blazen en wil hij of zij verder met deze hobby, dan kan dat natuurlijk door lid te worden van Harmonie Marum. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons bestuurslid jeugdzaken Jacob Renkema. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook voor meer informatie over het lidmaatschap voor jeugdleden, bijvoorbeeld over muzieklessen, kunt u bij Jacob terecht.

Dit schooljaar

Ook in het schooljaar 2016-2017 is het project weer van start gegaan. De kinderen zijn ook dit jaar weer zeer enthousiast. Het project op basisschool De Bron was vlak voor de kerstvakantie afgelopen. De kinderen hebben, met aanvulling van leden van Showband en Harmonie, een opgetreden gegeven bij de ingang van het kinderkerstfeest.

Optreden